10 motive pentru a iubi băile cu microciment

InnovaDecor
3 min readApr 6, 2023

--

Știți deja că este foarte rezistent, este ușor de instalat și, de asemenea, este foarte ușor de curățat. Microcimentul este un material care vă va oferi rezultate foarte bune oriunde, dar mai ales pe pereți, tavane sau podele de baie. Astăzi vă prezentam toate avantajele pe care le oferă și tot ce trebuie să știți înainte de a vă decide asupra acestuia.

1. Pentru baza sa bună

Poate că nu știți, dar microcimentul este de fapt un amestec din alte materiale cu o aderență mare. Cimenturi de înaltă performanță, fibre sau agregate selectate. Acest lucru face ca „aderența” sa să fie excelentă, chiar și pe suprafețe unde există deja alte acoperiri (practic toate, cu excepția parchetului). Dacă ceea ce te oprește atunci când vine vorba de renovarea băii, este deranjul care se produce prin îndepărtarea resturilor de gresie si faianța, ești norocos, deoarece poate fi aplicat direct peste gresia si faianța existenta.

2. Pentru versatilitatea sa

Microcimentul poate imita un efect stucat care are un efect mat sau lucios. Dacă aveți în vedere un finisaj pe care l-ați văzut în reviste sau pe blogurile preferate, trebuie doar să îl arătați unui bun profesionist și vor putea să-l lase exact la fel. Microcimentul acceptă o mulțime de culori și efecte (de exemplu, bronz, oțel, finisaj din aluminiu), total netede sau chiar aspre. De exemplu, în InnovaConcrete dispunem de un catalog de peste 40 de nuanțe. Aspectul său va fi întotdeauna acel aspect „umbros” care îl caracterizează.

3. Datorită grosimii sale minime

Aspectul său robust vă poate face să credeți că este un material foarte gros, dar nimic adevărat! De fapt, grosimea sa nu depășește 2–3 mm. Din acest motiv, este unul dintre cele mai înfloritoare materiale din zilele noastre, acoperind pereții, tavanele, podelele, scările etc … În băi, acest lucru este deosebit de important, deoarece acestea sunt de obicei zone mici. De asemenea, având un finisaj uniform, va părea estetic mult mai mare!

4. Datorită rezistenței sale ridicate la umiditate

Deoarece este un material impermeabil, poate fi aplicat pe orice suprafață netedă sau poroasă. Știați că puteți acoperi chiar și zona de duș? Acum ai opțiunea unui finisaj antiderapant, perfect pentru cei care, pe lângă pereți, vor să acopere podele in zone umede. Ca și în cazul piscinelor, atunci când vine vorba de zone complet expuse la umiditate, se aplică un tratament antifungic. Așa eliminăm această posibilă neplăcere de mucegai!

5. Pentru că se instalează în timp record

Tocmai pentru că este un material foarte rezistent și durabil, este esențial ca aplicația să fie efectuată de un bun profesionist, InnovaConcrete asigură că formează profesioniști de ani pentru a îndeplini această sarcină. Poate părea o sarcină simplă, dar să fie foarte clar că respectarea sa bună depinde în principal de aplicarea corectă a acesteia. Procesul începe prin curățarea suprafeței unde trebuie așezată. Ulterior, se aplică rășini aderente, înainte de cele 3/4 straturi de microciment. În cele din urmă, sunt date straturile finale de finisare cu un ultim efect de lac mat, satinat sau lucios. Un bun profesionist vă va garanta un finisaj impecabil, în medie 6/7 zile. Mult mai puțin decât o renovare convențională.

--

--

InnovaDecor
0 Followers

InnoovaDecor Group / Firmă specializată în amenajări interioare, design interior și acoperiri cu microciment atât la nivel național cât și internațional.