Microciment la încălzirea prin pardoseală: cum se aplică bine

InnovaDecor
3 min readApr 6, 2023

--

Din ce în ce mai mulți clienți renunță la radiatoarele tradiționale și optează pentru încălzirea prin pardoseală. O astfel de soluție, deși este mai costisitoare de instalat, oferă un confort termic mai bun și este mai economică în utilizarea zilnică. Cu toate acestea, nu toate materialele de finisare pot fi utilizate pentru încălzirea prin pardoseală. Microcimentul poate fi utilizat la încălzirea prin pardoseală, dar trebuie respectate câteva reguli importante.

1. Luați în considerare grosimea microcimentului atunci când proiectați înălțimea șapei

Sistemul de microciment are o grosime de numai 3/5mm, iar nivelul șapei trebuie proiectat astfel încât înălțimea totală a podelei cu microcimentul să se potrivească cu grosimea șapei din celelalte încăperi.

2. Încălziți podeaua

Șapa pentru încalzirea prin pardoseală este de obicei din ciment sau anhidrit. Când învelișul șapei este uscat, porniți încălzirea pentru a permite evaporarea apei din șapă. Acest lucru trebuie făcut lent, crescând treptat temperatura cu 5 ° C pe zi, până la o temperatură maximă de 26 ° C, apoi se recomandă menținerea temperaturii la 24 ° C timp de aproximativ 2 săptămâni. Apoi opriți treptat încălzirea pentru a o răci. Întregul proces de încălzire durează aproximativ 3 săptămâni. La sfârșit, umiditatea substratului nu trebuie să depășească 4%.

3. Folosiți plasă din fibră de sticlă cu amorsă sau adaugați fibră în primul strat de microciment

Utilizarea plasei din fibră de sticlă va depăși eforturile și tensiunile asociate încălzirii substratului și le va proteja de transferul la stratul de microciment. Substratul trebuie aspirat. Primul strat de amorsă poate fi apoi aplicat. Plasa din fibră de sticlă trebuie să fie lipită cu Latex200 (kit de armare disponibil în magazinul nostru). Merită să investiți într-o plasă de bună calitate, cele mai ieftine pot cauza probleme. După 3–4 ore, aplicați al doilea strat de amorsă pentru a obține o suprafață netedă. După următoarele 3–4 ore, puteți începe cu sistemul aplicativ de microciment Mikroconcrete. În timpul aplicării microcimentului, nu trebuie să porniți încălzirea, deoarece poate cauza microfisuri la suprafața microcimentului.

4. Aplicați trei straturi de lac

Ultima etapă este sigilarea. Ar trebui să se facă a doua zi după aplicarea microcimentului. Aplicați 2/3 straturi de etanșare specială pentru microciment. Timpul dintre straturi trebuie să fie de cel puțin 12 ore. De ce recomandăm doua straturi de etanșare pentru pereți (cu excepția zonelor umede) și trei straturi pentru podea? Podeaua este expusă la sarcini și daune crescute, prin urmare, pentru a vă asigura că este bine protejată, vă recomandăm etanșarea în trei straturi. Cu un singur strat sau două, se poate întâmpla ca unele locuri să nu fi fost acoperite suficient, cu trei straturi se reduce acest risc. Merită menționat faptul că cei mai buni etanșanți pentru microciment sunt etanșanții poliuretanici bicomponenți pe baza de solvent(de exemplu, Topcover SB) sau epoxidici(linia Aqua). Acestea oferă rezistență optimă, rezistență la apă și la pete, nu se îngălbenesc și nu lasă urme de rolă. Podeaua este gata de utilizare după 7 zile, apoi puteți porni încălzirea prin pardoseală.

--

--

InnovaDecor
0 Followers

InnoovaDecor Group / Firmă specializată în amenajări interioare, design interior și acoperiri cu microciment atât la nivel național cât și internațional.