Pardoseli de microciment, impuse ca o tendință decorativă

InnovaDecor
3 min readApr 6, 2023

--

Pardoseli de microciment nobile, versatile cu o istorie începută ca o tendință a anilor nouăzeci și cu o revenire în forță. Caracterul microcimentului minimalist, modern și liniile curate fac parte din succesul său, ca și varietatea sa largă de aplicații.

Aspectul său continuu aduce distincție și ascunde avantaje nesfârșite pentru casele de toate stilurile. Acum transformat într-o tendință decorativă, vedem că cele mai frecvente pardoseli sunt de microciment, un strat subțire, complet impermeabil, foarte rezistent și ușor de întreținut, care, deoarece nu există îmbinări, extinde spațiul oferind un efect vizual mai larg și o atingere ultra-modernă.

Partea estetică, combinată cu latura sa mai practică — ușor de aplicat, preț bun și durabilitate ridicată, l-au făcut să scoată din uz alte tipuri, cum ar fi betonul lustruit, o pardoseală cu o estetică foarte similară, dar nu continuă și cu o instalare mult mai complexă.

Succesul său este de așa natură încât alte materiale încearcă să se potrivească aspectului său. Acesta este cazul gresiei porțelanate sau al mozaicului hidraulic. Cu toate acestea, microcimentul este încă cel mai solicitat, atât în ​​lucrări noi, cât și în renovări, ceea ce a determinat industria să creeze versiuni indestructibile, cum ar fi Mikroconcrete, de către RapidMix: un micro-strat extrem de dur care nu se zgârie, nu arde, nici nu se pătează.

Estetică și finisaje diferite pentru pardoseli de microciment

Primul lucru care vă va atrage atenția este că microcimentul poate avea finisaje diferite. Versatilitatea sa este infinită în ​​textură, încât poți alege între lustruit sau cu un strat de rășini care o face aspră, cât și în culori. Dispunem de un catalog de peste 44 de culori de bază, cu posibilitatea de a crea un nou ton care să se potrivească pentru consumator. Se instalează rapid, fără a îndepărta podeaua existentă, nu necesită izolatori și la o zi după instalare poate fi călcat ușor.

Aplicații personalizate pentru pardoseli de microciment

Ductilitatea și elasticitatea microcimentului, precum și procesul său de aplicare artizanală, îl fac ideal pentru pardoseli, realizând o continuitate surprinzătoare a suprafeței alese datorită absenței totale a îmbinărilor și a grosimii sale minime (3–5 mm grosime).

Dar, pe lângă acoperirea pardoselilor, microcimentul oferă posibilitatea acoperirii de mobilier pentru orice cameră din casă. Rezultatul este întotdeauna o piesă simplă, contemporană, cu o notă industrială. De asemenea, reprezintă o soluție bună în zonele de utilizare foarte intensă, cum ar fi bucătăria sau baia.Microcimentul este un material rezistent la presiune, apă și abur, este recomandat și pentru utilizarea în aer liber. În plus, are opțiunea unui finisaj antiderapant, care vă garantează siguranța în aceste cazuri.

Proprietăți valoroase

Unele dintre proprietățile pavajului continuu permit îmbunătățirea locuinței. Bine etanșat, este un bun izolator acustic și un excelent conductor de căldură, motiv pentru care este recomandabil să îl instalați pe pardoseli, mai ales dacă există încălzire prin pardoseală. În plus, este un material foarte solid, ignifug și ușor de curățat. Curațarea cu apă și detergent neutru, este suficientă pentru a lăsa suprafața în stare perfectă.

--

--

InnovaDecor
0 Followers

InnoovaDecor Group / Firmă specializată în amenajări interioare, design interior și acoperiri cu microciment atât la nivel național cât și internațional.