Probleme și dezavantaje de microciment

InnovaDecor
4 min readApr 6, 2023

--

Motive care produc pete sau fisuri în microciment și soluții pentru evitarea lor. Procese de evitare a eventualelor imperfecțiuni.

Urme de la rosturile plăcilor de faianța sau gresie

Unele puncte trebuie luate în considerare pentru a evita marcarea rosturilor plăcilor:

  • Trebuie să fim atenți la diferența de absorbție între plăci și îmbinări: rășina conținută în microciment se absoarbe diferit dacă nu se ia nicio măsură de precauție, riscăm să apară sub formă de spectru vizual la uscare (model vizual). Umezeala în rosturi provoacă, de asemenea, acest defect.
  • Îmbinările sunt în general goale, nu se află în același plan cu faianța sau gresia, retragerea microcimentului odată uscată creează o ușoară denivelare în zona rosturilor (model in relief)
  • Din acest motiv, este foarte important ca, după umplerea rosturilor, să se lase să se usuce cu 24 de ore înainte de a începe cu aplicarea microcimentului gros.

Fisuri sau crăpaturi ale microcimentului

Una dintre cele mai frecvente probleme care pot apărea este crăparea materialului, adică apariția fisurilor pe suprafața materialului. Deoarece microcimentul este continuu și nu are articulații de contracție, mișcările cauzate de solicitările bazelor sau modificările de temperatură pot rupe produsul. Cum se poate evita acest lucru? Ei bine, pe scurt, să faci lucrări bine executate și să fii bine protejat cu un produs adecvat. Lucrările bine executate au mai multe condiții:

  • Știind să identificăm foarte bine bazele, deoarece este esențială pentru rezistența stratului de acoperire.
  • Urmați procedurile de aplicare recomandate de InnovaConcrete conform proiectului (băi, bucătării, exterior …). Aplicarea în funcție de caz a grundului, straturilor de bază, armarea cu plasă din fibră de sticlă, aplicarea straturilor cimentate colorate și protecția finală cu sigilant.
  • Aveți un operator aplicator specializat în aplicarea microcimentului, deoarece este nevoie de multă experiență și tehnică pentru a stăpâni utilizarea acestui material.
  • Pe de altă parte, este la fel de important să aveți un produs bine conceput, cu o compoziție internă care să aibă suficientă elasticitate pentru a amortiza oricare dintre mișcările care apar în bază, împiedicând astfel transferul lor la finisaj și conținând o bună rezistență în prealabil, impacturile. Dacă nu le cunoașteți, InnovaConcrete are produse speciale, în funcție de utilizarea spațiului, care îndeplinesc fiecare dintre caracteristicile descrise, ideale pentru a evita problemele microcimentului.

Zgârieturi și pete

Apariția zgârieturilor sau petelor este o altă problemă de care se tem cel mai mult aplicatorii materialului. Cauzele apariției zgârieturilor sunt întotdeauna a posteriori, cu toate acestea apariția petelor poate apărea în timpul și după lucrare.

Materialul are o bună rezistență la frecare și uzură zilnică, dar dacă este maltratat sau expus prea mult poate fi marcat și poate provoca zgârieturi. De exemplu, tragerea mobilierului greu pe pardoselile din microciment sau blocarea elementelor ascuțite poate provoca deteriorarea. Cum să îi împiedici să își facă apariția este simplu … (Depinde doar de tine) 😉

Pe de altă parte, petele apar din diferite motive: prima se datorează umezelii ascendente sau acțiunii capilare, cauzate de o prognoză slabă a tratamentului anterior al bazei. De aici și importanța analizei corecte a bazelor, întrucât dacă acestea nu sunt optime, adică bine impermeabilizate și cu un finisaj corect; pot apărea în timpul și după terminarea lucrării.

Un alt motiv, care este de obicei cel mai frecvent, se datorează utilizării slabe a materialelor de etanșare sau a calității lor scăzute; Acestea apar de obicei după aplicarea microcimentului în pardoseli. Dacă nu are compoziția corectă, nu va proteja bine, astfel încât zona va fi mai expusă atunci când un lichid este vărsat accidental.

Timpul de execuție

Este probabil una dintre cele mai mari surse de defecte ale microcimentului. Nerespectarea timpilor de uscare poate duce la multe probleme, deoarece straturile nu vor putea să se usuce corect. Acest lucru va face ca duritatea obținută să nu atingă valorile prestabilite.

Trebuie să se țină seama de faptul că fiecare strat împiedică evaporarea umezelii stratului anterior, aceasta putând provoca nu numai o rezistență mai mică, ci și apariția petelor. Timpul de execuție indiferent de măsura suprafeței este intre 5 și 7 zile. InnovaConcrete vă recomandă să respectați instrucțiunile noastre de instalare.

Conditii de mediu

O altă origine a problemelor în aplicarea microcimentului nu este luarea în considerare a condițiilor de mediu. La umiditate mai mare, timpul de uscare crește și, prin urmare, trebuie să luăm în considerare acest lucru pentru a evita surprizele unei întăriri slabe a suprafeței.

Material de calitate scăzută

InnovaConcrete vă recomandă utilizarea unui material testat pe scară largă și care oferă cele mai bune garanții de succes. Materialul trebuie să se usuce în timpii definiți, nu decolorează și să aibă o rezistență care să permită o viață normală.

Pregatirea suportului necorespunzător

A nu face o lectură bună a suportului este un eșec care se termină întotdeauna prost. Suportul trebuie întotdeauna pregătit astfel încât să fie potrivit pentru aplicarea microcimentului. Orice problemă din acest suport și inevitabil va fi transferată la microciment. Amintiți-vă că microcimentul are o grosime de doar 3–5 mm, deci nu va putea absorbi problemele straturilor anterioare.

--

--

InnovaDecor
0 Followers

InnoovaDecor Group / Firmă specializată în amenajări interioare, design interior și acoperiri cu microciment atât la nivel național cât și internațional.